Madpakke til et vuggestuebarn

MadpakkeJeg ville ønske at vi kunne prale af, at krudtuglen altid har en ny og spændende madpakke med i vuggestue. Men sandheden er, at det tit ender med en rugbrød med leverpostej, lidt frugt og grønt og en figenstang eller lignende. Ikke særlig oprivende, men hun kan lide det og kassen er tom næsten hver dag. Success!

Meeen, jeg synes nu alligevel at madpakken skal et niveau op herhjemme og jeg har derfor fået to nye bøger ind af døren:

Madpakkebogen af Louisa Lorang & Kram i madkassen af Sig Orellana – to af min absolut favorit kogebogsforfattere. Og helt ærligt, er titlen kram i madkassen ikke bare en vinder?

Jeg har kigget i dem og der er lovende inspiration at hente. Er der andre end mig, der har brug for nytænkning til madpakken?

Madpakken

For at give mig selv et spark bagi vil jeg fremadrettet poste ugens madpakke hver mandag. Og så hører jeg meget gerne om jeres favorit ting til børnenes madpakke? Mon ikke der er mange gode forslag derude.

Her er favoritten pt. rugbrødsstjerne med peanutbutter.

(Visited 11 times, 1 visits today)

1 Comment

 • Reply Marina 23. september 2013 at 8:33

  Hjemme hos os laver vi rigtigt mange madpakker. Jeg har nemlig tre børn, der skal have op til fire madpakker om dagen (formiddag, frokost, eftermiddagsmad i fritteren og madpakke til fritidsaktivitet. Det forventes alle steder!).

  For at være ærlig har det aldrig hittet hos mine med ret meget af det fine man kan finde i den slags madpakkebøger. Jeg har faktisk af mange omgange prøvet at lave både det ene og det andet, men ganske ærligt bliver det hurtigt besværligt og når det så hellere ikke er særligt populært er det jo tosset. Det der hitter hos mine er først og fremmest middagsrester (f.eks. hjemmelavede burgere, pizza, hummus eller lasagne). Jeg fryser nogen gange ned også hvis der er mange rester. Alle de andre dage får de rugbrød som basis og dertil det vi kalder madpakkeguf som er alt muligt forskelligt: nødder, frugt, grønsager, kiks, kage, figenstænger, jogurt, smoothies, muslibars og ja på særligt hårde dage også nogle gange en lille firkant mørk chokolade om eftermiddagen. Jeg bruger en mindre formue på det om ugen, men ungerne spiser deres madpakker også rugbrødet og for de stores vedkommende er der ikke ret mange af deres kamerater der gør det samme.

  Man kan synes at der er meget guf imellem vores madpakkeguf men det er jo typisk det de har med om eftermiddagen og kagen skære jeg ud så det er små bidder. Det tror jeg simpelthen ikke på er skidt for nogen og da slet ikke når det rent faktisk får dem til at åbne madpakken.

  Med et lille barn som dit vil man sjældent opleve at de ikke gerne vil spise madpakken og derfor synes jeg egentligt bare at du skal nyde at det stadigt er nemt. Lige om lidt er hun større og efterspørger mere variation og så kan du jo skrue op for ambitionerne…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.