Ferie med børn

spania-ferie1

Er jeg den eneste der tænker yikes ved tanken om flyvetur, jetlag og ferieaktiviteter med 20 måneder gammel krudtugle?

Sommerferien nærmer sig (heldigvis) med hastige skridt, og det betyder at vi skal på vores første længere ferie sammen alle tre. Jeg glæder mig til to uger med familietid uden madlavning, rengøring og skiftende arbejdstider. Men men men jeg kan ikke lade være med at bekymre mig om flyveturen derned, varmen og ikke mindste jetlag.

Derfor tager jeg meget gerne imod gode råd og vil meget gerne høre jeres erfaringer?

(Visited 1 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Louise Skovdal 22. maj 2013 at 21:58

  Det lyder ellers lækkert med en rejse

 • Reply Katrine 23. maj 2013 at 9:56

  Hvor gammel er din krudtugle? Vi rejste til Afrika første gang da Julie var omkring 16 mdr. Det var en laaaang flyvetur. Så pak gerne små overraskelse – rosinpakker, kiks og lignende. Og så små gaver fx noget nyt legetøj (men naturligvis småt så det ikke fylder og vejer). Vi havde vores egen babymad med, hvilket jeg var ret glad for, for ellers risikerer man nemt at ens meget lille barn kommer til at leve af pomfritter. Hvilket da muligvis også er okay, når det bare er 14 dages ferie. På selve destinationen er det vigtigste: solcreme og masser af det, og ja, køb det i DK (medmindre du skal til Australien eller USA, hvor de også er økofreaks), for kun her kan du få høj nok faktor uden al mulig kemi i. Derudover UV-badetøj med lange ærmer, badevinger/svømmebølte, og til de helt små er det altså genialt med en neopren svømmedragt, der både beskytter mod solen og gør baby en lille smule lettere i vandet. Derudover solhat og evt en skygge der kan sættes op.
  Sidst vi var afsted var i februar (også til Afrika) med vores nu 3,5 år gamle pige, der stornød det. Pool er et must, da små børn tit er utrygge ved havet. Og så husk for guds skyld at fyld ipadden op med film (vi havde disneys de bedste med, og det var bare et hit), samt spritnye tegnebøger og gode tuscher.
  Med alle børn gælder det; at ferie fra nu af er på deres præmisser. Forsøg derfor at dæmpe din gemals trang til at se hele Sydafrika på 14 dage (eller er det kun hjemme hos os?) Bliv gerne på samme hotel/sted flere dage i træk, og prøv at finde hoteller, der er børnevenlige, så er der nemlig større sandsynlighed for at finde venner for de små, og det er altid et hit.
  Håber det var lidt inspiration. Ellers planlægger jeg mere uddybende indlæg på min ene blog: ekspeditionen.com. Der er du også meget velkommen til at skrive et gæsteindlæg om at rejse med børn, når I kommer hjem igen.
  God tur!

  • Reply Marie 24. maj 2013 at 6:54

   Hej Katrine

   Tusind tak for dit svar! Det er virkelig dejligt med så mange input.

   Krudtuglen er ca. 20 mdr når vi rejser så der er fart på hende.

   Jeg skriver gerne et gæsteindlæg når vi er retur. Mon ikke vi bliver meget klogere på det hele.

   Marie

 • Reply Gæsteindlæg: Bliv klar til at holde sommerferie med dine børn | MarieMarolles 4. juli 2013 at 22:59

  […] I huske, at jeg efterlyste gode råd til ferie med børn? Mette, der står bag Mammashop.dk har en masse gode råd at dele ud af. Hun […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.