Alle børn har ret til at lege

Hos IKEA sætte man hvert år fokus på børns rettigheder i forlængelse af Børnerettighedsdagen, i år med et særligt fokus på børns ret til at lege.

Alle børn har ret til at lære, udvikle sig og ikke mindst lege. Mange mennesker er dog ikke klar over, at leg er et helt grundlæggende behov, og at alle børn har ret til at lege i følge FN-konventioner om børns rettigheder. Børn lærer gennem leg. De lærer om verden, og hvordan tingene hænger sammen. De lærer, hvad de selv er i stand til at klare, de får selvtillid, og igennem legen med andre børn lærer de empati.

soft_toys_485x200

For at støtte børns ret til at lege donerer IKEA fonden derfor 1 euro per solgte børnebog og tøjdyr fra den 20. november til den 24. december. Alle pengene bliver doneret til organisationer, der hjælper børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund ved at finansiere langsigtede programmer, der er med til at skabe plads til leg og en bedre fremtid.

For at sætte ekstra fokus på leg starter IKEA kampagnen med en tegnekonkurrence fra den 17. oktober til den 20. november 2016. Børn rundt om i hele verden kan deltage.

IKEA opfordrer til at alle børn, der har lyst til at deltage, tegner en tegning af deres fantasitøjdyr, og afleverer tegningen i et IKEA varehus. IKEA Danmark udvælger de allerbedste finalister og sender dem videre til et IKEA panel, der udvælger 10 internationale vindere. De 10 vinder tegninger får deres fantasitøjdyr produceret som et rigtigt tøjdyr, der vil blive solgt som en del af næste års børnerettighedskampagne.  Det er da ret sejt.

Læs mere om konkurrencen her, hvor man også kan hente tegnepapir, der skal benyttes for at deltage.

*Indlægget bringes i samarbejde med IKEA, jeg har dog ikke modtaget betaling for at udgive dette indlæg. 

(Visited 11 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.